HABERLER

Monster enerji Pokemon Canavarlarına dava açtı

Monster Energy içeceklerinin arkasındaki şirket, başkalarının ticari markalarını ihlal ettiğini iddia etmesiyle ünlüdür. Aslında, yeni bir rapor, şirketin Pokémon ve Monster  Hunter gibi sevilen video oyunlarını tehdit etmekten öteye gitmediğini çünkü tüketicilerin oyunları Monster Energy içecekleriyle karıştırabileceğine inanıyor.

Bir Japon medya kuruluşu olan Automaton'da bu hafta yayınlanan bir rapor , Monster Beverage Corporation'ın Pokémon X, Pokémon Y, Pokémon Sun ve Pokémon Moon'un yanı sıra Monster Hunter markası ve video oyunu için yıllardır ticari marka tescillerinden şikayet ettiğini iddia ediyor. Canavar Avcısı Nesiller . Monster Strike mobil oyunu da Monster Beverage Corporation'ın her şeyi gören gözünden kaçmadı. Şirket, oyunun tam başlığına ve kısaltması olan "Monst"a karşı çıktı.
 

Monster Beverage Corporation, Japonya Patent Ofisinde 134 adet şaşırtıcı ticari marka itirazı yaptı. Bu arada ABD'de Patent ve Ticari Marka Ofisi nezdinde 100'den fazla itirazı var. Monster, kısmen Coca-Cola tarafından kontrol ediliyor ve 55 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Birisinin Monster Hunter ve Monster Strike video oyunlarını yanlışlıkla Monster Energy içecekleri ile ilişkilendirebileceği iddiası oldukça tartışmalı ve pek olası olmasa da, şu soruyu soruyor olabilirsiniz: Pokémon'un tüm bunlarla ne ilgisi var? Pokémon markası söz konusu olduğunda, Monster Beverage Corporation, şirketin marka sunumunun - Japonya'da serinin hem tam adı Pocket Monsters'ı hem de kısaltması Pokémon'u kullandığını - insanların ürünün yanlışlıkla ilgili olduğuna inanmasına neden olabileceğini savundu. 

Beklendiği gibi bu itirazlar bir yere varmadı ve Pokémon'un oyunları orijinal isimleriyle piyasaya çıktı. Ancak bu, Monster Beverage Corporation tarafından saldırıya uğrayan tüm markalar için geçerli değil.

2020'de Ubisoft, Monster'ın orijinal oyunun markasıyla kolayca karıştırılabileceğinden şikayet etmesi üzerine video oyununun Gods & Monsters olan başlığını Immortals: Fenyx Rising  olarak değiştirdi. Mart ayının sonunda bağımsız stüdyo Glowstick Entertainment, oyununun adını korumak için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi nezdindeki bir davada Monster Beverage Corporation'a karşı savaştığını açıkladı : Dark Deception: Monsters & Mortals .

Glowstick'in kurucusu ve CEO'su Vincent Livings, 29 Mart'ta bir Twitter ileti dizisinde "Monster Energy, CocaColaCo'nun sahibi olduğu bir zorbadır" dedi. "Bir zorba şirketini enerji içeceklerini satın alarak desteklemeyin. Hiçbir şey olmasa bile, umarım sonunda oyun stüdyolarının peşine düşmenin onların çıkarına olmadığını öğrenirler."

 

Kaynak Gizmodo

Konya Marka tescilinde güvenin adı "Marpiva Patent"

  • Marka

    Markanız, Ticari değeri olan, ürün ve hizmetleriniz için yaptığınız tüm yatırımların tüketici nezdinde bir kelime ve şekil ile ifa...

  • Patent

    Buluş ve icatların izinsiz kullanılmasını engellemek için icadı yapan kişiye tekel hakkı tanıyan korumaya "Patent Koruması" adı ve...

  • Tasarım

    Bir ürünün üzerinde yer alan şekil, doku, desen, biçim gibi tasarımsal detayların tescil altına alınarak korunması "Endüstriyel Ta...

  • Coğrafi İşaret

    Temel özellikleriyle diğer yöresel ürünlerden yetiştirme ve üretim usülleri bakımından farklılık gösteren ürünlerin koruma altına...

  • İnovasyon

    Kelime anlamı "yenilik" manasına gelen "inovasyon", günümüz teknolojisinin hayatımıza getirdiği kavramlardan biri olarak yerini al...

  • Finansal Çözümler

    Bulut tabanlı Finansal çözümlerimiz sayesinde yüksek yatırım maliyetleri olmadan güvenle kullanabileceğiniz çözümler sunar.